flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів ЖДУ

08 травня 2023, 11:15

 

4 та 5 травня 2023 року до Житомирського апеляційного суду завітали студенти першого курсу кафедри права та публічного управління історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка разом із завідувачкою кафедри Ольгою Рудницькою – кандидатом юридичних наук, доцентом, очільницею юридичної клініки «Правосвіт», створеної на базі історичного факультету.

 

Зустріч розпочалася інформаційною промовою заступника керівника апарату суду Наталії Палашкевич.

Пані Наталія коротко охарактеризувала будову апарату суду та його поділ на структурні підрозділи, функціонування двох судових палат – з розгляду цивільних і кримінальних справ. Також вона розповіла про застосування інноваційних методів у роботі суду: автоматизовану систему документообігу суду Д-3, використання підсистеми ЕСІТС «Електронний суд», комунікаційної платформи Easycon, відеоконференцзв’язку, направлення текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, засоби технічної фіксації судового процесу тощо. Доповідачка не оминула увагою і такий  момент в роботі суду як функціонування системи з проведення процесуальних дій зі свідками, потерпілими та іншими учасниками кримінального провадження, щодо яких вжито заходів безпеки й познайомила молодих людей із функціонування цієї системи.

Далі юнаки та дівчата дізналися про роботу відділу організації діловодства (канцелярії). Спочатку від начальника відділу Ольги Малахової вони довідалися про ведення архіву суду: порядок зберігання документів, їхнє знищення в установленому порядку або передачу до державної архівної установи тощо. Відвідали студенти й саме приміщення архіву суду.

Далі пані Ольга розповіла про посадові обов’язки інших працівників відділу, правила ведення діловодства в суді та функціонування автоматизованої системи документообігу суду Д-3.

Оглядова екскурсія продовжилась у відділі організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ. Начальник відділу Ігор Остапчук розповів присутнім про діяльність очолюваного ним структурного підрозділу суду, зокрема, реєстрацію та автоматизований розподіл судових справ між суддями.

Насамкінець візиту на згадку про гостину в ЖАС учасники заходу зробили колективне фото.

Житомирський апеляційний суд має надію, що проведенням подібних заходів уносить свою частку до формування нового підходу в правовому вихованні молоді, що є одним із наріжних каменів законності та правопорядку.

 

 

Прес-служба Житомирського апеляційного суду