flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів ЖДУ

05 березня 2024, 14:19

 

5 березня 2024 року до Житомирського апеляційного суду завітали студенти першого курсу кафедри права та публічного управління історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка разом із завідувачкою кафедри Ольгою Рудницькою – кандидатом юридичних наук, доцентом, очільницею юридичної клініки «Правосвіт», створеної на базі історичного факультету.

Зустріч розпочалася інформаційною промовою заступника керівника апарату суду Наталії Палашкевич.

Пані Наталія розповіла про будову апарату суду та його поділ на структурні підрозділи, функціонування двох судових палат – з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також про застосування інноваційних методів у роботі суду: автоматизовану систему документообігу суду Д-3, використання підсистеми ЕСІТС «Електронний суд», комунікаційної платформи Easycon, відеоконференцзв’язку, направлення текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, засоби технічної фіксації судового процесу тощо.

Потім юнаки та дівчата дізнавалися про роботу відділу організації діловодства (канцелярії). Від начальника відділу Ольги Малахової вони довідалися про посадові обов’язки працівників відділу, правила ведення діловодства та функціонування автоматизованої системи документообігу суду Д-3, ведення архіву суду. Відвідали студенти й саме приміщення архіву.

Оглядова екскурсія продовжилась у відділі організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ. Виконувачка обов’язків начальника відділу Світлана Бондарчук розповіла присутнім про діяльність цього структурного підрозділу, зокрема, реєстрацію та автоматизований розподіл судових справ між суддями.

Насамкінець візиту на згадку про гостину в ЖАС учасники заходу зробили колективне фото.

 

 

Прес-служба ЖАС