flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перший загальнонаціональний професійний форум для прес-секретарів судів продовжує свою роботу

30 жовтня 2018, 15:18

 

29 жовтня 2018 року в селі Сновянка Чернігівської області розпочався Перший загальнонаціональний професійний форум для прес-секретарів судів. Сьогодні, 30 жовтня, він продовжує свою роботу. Захід організований Вищою радою правосуддя за спільної підтримки Програми Агенції Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» та українсько-канадського проекту «Підтримка судової реформи». Участь у форумі бере головний спеціаліст відділу судової статистики, узагальнення судової практики та взаємодії з засобами масової інформації Житомирського апеляційного суду Інна Окрушко.

 

На форумі було презентовано та обговорено Звіт комунікаційної діяльності судів за перше півріччя 2018 року та результати цієї діяльності. Прес-секретарі мали змогу дізнатися про кращий міжнародний та український досвід використання сучасних комунікаційних стратегій для підвищення рівня довіри громадськості до суду.

Серед основних тем сесій форуму можна назвати такі як «Ефективна комунікація як фактор довіри до суду», «Роль прес-секретаря в комунікаційній діяльності суду», «Вихід комунікації судової влади за межі професійної аудиторії», «Інформаційні повідомлення суду. Гендерна чутливість та уникнення мови ворожнечі».

Другий день роботи форуму особливо зацікавить його учасників, оскільки вони матимуть можливість пройти майстер-класи з написання текстів інформаційних повідомлень судів та їхньої адаптації під різні медіа-платформи, кризових комунікацій і планування медіа-кампаній, які проводитимуть знані фахівці в галузі налагодження комунікації.

Також цей захід покликаний здійснити перші кроки в надважливій царині – об’єднанні прес-секретарів судів у професійну асоціацію для розвитку професії та створення єдиних підходів у комунікаційній діяльності судової влади.

 

Головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків зі ЗМІ)