flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів ЖАС підвищують свою кваліфікацію

07 листопада 2018, 15:06

5–9 листопада 2018 року в місті Києві проходить підготовка помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей  та міста Києва, яку організовано Національною школою суддів України. Участь у підготовці беруть помічники суддів Житомирського апеляційного суду Людмила Здоренко, Вероніка Гузовська й Анжела Валяник.

 

Під час підготовки помічники суддів візьмуть участь в обговоренні актуальних для здійснення правосуддя тем, таких, наприклад, як особливості застосування  практики Європейського суду з прав людини у кримінальному провадженні; написання судових рішень у контексті Кримінального процесуального кодексу України та оцінка доказів у кримінальному процесі; застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики Європейського суду з прав людини у цивільному судочинстві; роль судової експертизи, питання її призначення і проведення, напрямки розвитку в контексті новел чинного законодавства; прийняття рішень судами України в умовах політичної нестабільності та розкриття проблемних питань у  новелах чинного законодавства України тощо.

 

Стануть у нагоді під час практичної діяльності й набуті помічниками суддів знання щодо правового регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя, методики комунікативної діяльності та професійних діях під час несподіваного інтерв’ю з представниками ЗМІ, особливостей правопису із врахуванням змін та доповнень до сучасного ділового стилю під час складання проектів судових рішень.

 

Підготовку проводитимуть провідні правники України, які зосередять увагу слухачів на актуальних правових аспектах та забезпечать зворотний зв’язок під час інтерактивних лекцій. Також помічники суддів матимуть добру нагоду поспілкуватися з колегами, обговорити нагальні питання й обмінятися досвідом.

 

За результатами проходження підготовки її учасники мають отримати сертифікати Національної школи суддів України.

 

 

Головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків зі ЗМІ)