flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Житомирському апеляційному суді відбулися семінарські заняття для суддів місцевих судів

24 червня 2019, 13:48

 

21 червня 2019 року в Житомирському апеляційному суді відбулися семінарські заняття для судів місцевих судів. Заняття проводилися очільниками судових палат з розгляду цивільних і кримінальних справ ЖАС. У заході брали участь більше 30 суддів із загальних судів області. 

Заняття розпочалися вступним словом голови Житомирського апеляційного суду Юрія Жизнєвського. Він стисло проаналізував динаміку надходження справ та проваджень із судів першої інстанції до апеляційного суду, якісні показники роботи із наведенням відповідних статистичних даних. Також голова суду коротко поінформував присутніх про причини скасування й зміни судових рішень суддів місцевих судів. 

 

Для більш детального аналізу стану розгляду кримінальних проваджень і цивільних справ місцевими судами області пан Юрій надав можливість для виступу своєму заступнику Романові Борисюку та секретарям судових палат з розгляду кримінальних і цивільних справ Вікторії Шевченко й Ользі Микитюк.  

Вони ретельно проаналізували відповідно до спеціалізації типові помилки при прийнятті судових рішень суддями судів першої інстанції, причини скасування судових рішень у кримінальних, цивільних справах та справах про адміністративні правопорушення.

 

Також судді місцевих судів Житомирської області мали чудову нагоду обговорити важливі питання здійснення правосуддя із суддями Житомирського апеляційного суду, поспілкуватися з колегами, що, безперечно, сприятиме підвищенню рівня ефективності застосування норм законодавства при прийнятті суддями рішень.

 

Олена Савенко, прес-служба ЖАС