flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Житомирського апеляційного суду завітали студенти ЖДУ

15 листопада 2019, 09:57

 

 

Учора, 14 листопада, Житомирський апеляційний суд зустрічав майбутніх викладачів правознавства. До суду завітали студенти 4 курсу кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства історичного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка разом з викладачами кафедри – кандидатом юридичних наук, доцентом Ольгою Рудницькою та кандидатом історичних наук, доцентом Юлією Магась-Демидас.

 

Під час бліц-екскурсії судом майбутні викладачі-правознавці дізналися про історичні факти становлення судової системи України та власне Житомирського апеляційного суду; застосування інноваційних методів у роботі суду: автоматизовану систему документообігу суду Д-3, направлення текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень, засоби технічної фіксації судового процесу й використання в суді відеоконференцзв’язку, а також функціонування системи з проведення процесуальних дій зі свідками, потерпілими та іншими учасниками кримінального провадження, щодо яких вжито заходів безпеки.

 

Також вони довідалися про будову апарату суду та його поділ на структурні підрозділи, функціонування двох судових палат – з розгляду цивільних і кримінальних справ.

 

Під час відвідин відділів організаційного забезпечення розгляду кримінальних і цивільних справ та відділу організації діловодства (канцелярії) молоді люди ознайомилися з організацією роботи працівників цих структурних підрозділів апарату суду, їхніми функціональними обов’язками тощо.

 

Візит до суду студентів-викладачів відбувся в рамках заходів, які постійно проводяться Житомирським апеляційним судом для поширення правових знань, у першу чергу, серед молоді, адже це дає змогу підняти в суспільстві престиж права загалом, і суду зокрема, й виховати повагу до закону.  

 

Олена Савенко, прес-служба ЖАС