flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів-правників

20 березня 2024, 13:52

 

20 березня 2024 року Житомирський апеляційний суд відвідали студенти ІІ курсу спеціальності «Право» Житомирського кооперативного фахового коледжу бізнесу і права з викладачами Наталією Власюк та Тетяною Трифоновою.

 

Спочатку заступник керівника апарату суду Наталія Палашкевич розповіла молодим людям про будову апарату суду та його поділ на структурні підрозділи, функціонування двох судових палат – з розгляду цивільних і кримінальних справ, а також про застосування інноваційних методів у роботі суду.

Потім юнаки та дівчата довідалися про те, як працюють відділи організації діловодства (канцелярії) та організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ.

Начальника відділу організації діловодства (канцелярії) Ольга Малахова розповіла про посадові обов’язки працівників відділу, правила ведення діловодства та функціонування автоматизованої системи документообігу суду Д-3, ведення архіву суду.

Оглядова екскурсія продовжилась у відділі організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ. Виконувачка обов’язків начальника відділу Світлана Бондарчук розповіла присутнім про діяльність цього структурного підрозділу, зокрема, реєстрацію та автоматизований розподіл судових справ між суддями.

Житомирський апеляційний суд має надію, що проведенням подібних заходів уносить свою частку до формування нового підходу в правовому вихованні молоді, надання молодому поколінню неупереджених відомостей про судову систему нашої держави з метою поглиблення їхньої правової культури та розвитку правової свідомості.

 

Прес-служба ЖАС