flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У День юриста Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів-правників

08 жовтня 2024, 14:01

8 жовтня 2024 року Житомирський апеляційний суд відвідали студенти І та ІІ курсу спеціальності «Право» Житомирського кооперативного фахового коледжу бізнесу і права з викладачами-кураторами Наталією Власюк, Оленою Дубинською та Альоною Булигою.

Зустрічала гостей заступник керівника апарату суду Наталія Палашкевич.

Пані Наталія розповіла про будову апарату суду, його структурні підрозділи, функціонування двох судових палат – з розгляду цивільних і кримінальних справ, роботу автоматизованої системи документообігу суду Д-3, а також про застосування інноваційних методів у роботі суду.

Потім юнаки та дівчата довідалися про те, як працює управління документального забезпечення та контролю. Його начальник Ольга Малахова розповіла про посадові обов’язки працівників управління, правила ведення діловодства, архіву суду тощо.

Потім з допомогою завідувача сектору з інформаційних технологій та технічного захисту інформації Андрія Білого молоді люди познайомилися з функціонуванням системи з проведення процесуальних дій зі свідками, потерпілими та іншими учасниками кримінального провадження, щодо яких вжито заходів безпеки.

Житомирський апеляційний суд має надію, що проведенням подібних заходів уносить свою частку до формування нового підходу в правовому вихованні молоді, надання молодому поколінню неупереджених відомостей про судову систему нашої держави з метою поглиблення їхньої правової культури та розвитку правової свідомості.

 

Прес-служба ЖАС