flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчаємося ефективній роботі з розвитку судових комунікацій

28 травня 2019, 11:33

З 27 по 29 травня 2019 року спеціалісти із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарі) місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва проходять підготовку в Національній школі суддів України. Як ефективно організувати роботу прес-служби суду навчається і головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації) Житомирського апеляційного суду Ірина Верховецька.

 

Учора підготовку розпочали представники прес-центру судової влади України. За допомогою різноманітних форм проведення занять: інтерактивних лекцій, практичних завдань, роботи у малих групах та «мозкового штурму» Оксана Лисенко та Ірина Паламарчук навчали присутніх основам та особливостям підготовки повідомлень про суд, налагодженню комунікацій під час кризових ситуацій та методикам ефективної взаємодії з громадськістю. Також прес-секретарі мали змогу дізнатися про основні правила взаємодії з представниками засобів масової інформації, організації судового процесу за присутності журналістів, копірайтинг і адаптацію контенту до соціальних мереж.

Не менш насиченим та цікавим буде навчання і у наступні два дні. Слухачі дізнаються про те, як зробити роботу прес-служби суду максимально ефективною та налагодити міцну взаємодію із регіональними ЗМІ.

Також висококваліфіковані фахівці поділяться з ними знаннями про правила, стилі та особливості редагування текстів інформаційних повідомлень, основи спрощення складних юридичних текстів; правила українського правопису й етики ділового усного спілкування, підготовку текстів для інформаційних виступів, публікацій і прес-релізів, та багато іншого.

Учасники підготовки отримають чудову нагоду поспілкуватися з колегами, поділитися набутим досвідом та отримати від викладачів відповіді на актуальні запитання щодо судових комунікацій. За результатами підготовки слухачі отримають сертифікати НШСУ.

 

Олена Савенко, прес-служба ЖАС