flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадська організація «Вектор прав людини» презентувала дослідження «Медіавідкритість судів України»

19 липня 2019, 14:04

 

 

18 липня 2019 року в Києві відбулася презентація дослідження «Медіавідкритість судів України: результати всеукраїнського опитування працівників судів України, 2018 рік», яка була організована громадською організацією «Вектор прав людини» в межах проекту «Суд людською мовою». Таке дослідження є щорічним та проводиться за підтримки Ради суддів України. В опитуванні-2018 взяли участь 269 із 674 чинних судів, що складає 40% усіх судів на підконтрольній території України. Представницею Житомирського апеляційного суду на цьому заході була головний спеціаліст (із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації) Ірина Верховецька.

 

Модератором презентації виступив Назарій Боярський, член правління громадської організації «Вектор прав людини». Перше слово на презентації мала директорка ГО «Вектор прав людини» та авторка звіту «Медіавідкритість судів України» Валерія Рибак. Вона розповіла про деякі проблеми та виклики, з якими їхня команда зіткнулася при проведенні опитування, опрацюванні його результатів та підготовці звіту, про основні інструменти комунікації, котрі використовують суди, а також про те, як часто та для кого проводяться основні медіазаходи в судах.

Спікерами на презентації виступили і представники Ради суддів України Олег Головенко та Валентина Пастухова, які наголосили на тому, що діяльність ГО «Вектор прав людини» є дійсно важливою і корисною для напрацювання судовими установами України досвіду комунікації між ними та громадськістю і ЗМІ, й підвищення рівня довіри до судів.

Сергій Соколов, прес-секретар Павлоградського міського суду Дніпропетровської області, виступив зі своїм баченням того, як налагодити комунікаційні зв’язки суду та розповів про організацію комунікаційної роботи в їхньому суді. Він поділився практичними порадами для роботи в соціальних мережах та проведення медіазаходів як у суді, так і на радіо й телебаченні.

На завершення заходу представникам та представницям судів, які взяли участь в опитуванні, були вручені подяки.

 

Прес-служба ЖАС