flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Житомирський апеляційний суд провів ознайомчу екскурсію для студентів ЖДУ

24 жовтня 2019, 16:55

24 жовтня 2019 року до Житомирського апеляційного суду завітали студенти Житомирського державного університету імені Івана Франка разом з викладачами кафедри спеціальних історичних дисциплін та правознавства історичного факультету Ольгою Рудницькою – кандидатом юридичних наук, доцентом, очільницею юридичної клініки «Правосвіт», створеної на базі історичного факультету, та Наталією Войтович, кандидатом юридичних наук, старшим викладачем.

  

Зустріч розпочалася інформаційною промовою начальника відділу організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ Оксани Захарчук. Пані Оксана розповіла багато цікавих фактів про професію юриста, діяльність суду апеляційної інстанції тощо. Потім з допомогою виконувача обов’язків завідувача сектору з інформаційних технологій та технічного захисту інформації Олександра Дубка вона познайомила молодих людей із функціонування системи з проведення процесуальних дій зі свідками, потерпілими та іншими учасниками кримінального провадження, щодо яких вжито заходів безпеки.

               

 

Далі юнаки та дівчата дізналися про роботу відділу організації діловодства (канцелярії). Спочатку від начальника відділу Ольги Малахової вони довідалися про ведення архіву суду: порядок зберігання документів, їхнє знищення в установленому порядку або передачу до державної архівної установи тощо. Відвідали студенти й саме приміщення архіву суду.

               

 

Далі пані Ольга розповіла про посадові обов’язки інших працівників відділу, правила ведення діловодства в суді та функціонування автоматизованої системи документообігу суду Д-3.

               

 

Оглядова екскурсія продовжилась у відділі організаційного забезпечення розгляду кримінальних справ. Начальник відділу Оксана Захарчук розповіла присутнім про діяльність очолюваного нею структурного підрозділу суду, зокрема, реєстрацію та автоматизований розподіл судових справ між суддями.

               

 

З роботою відділу організаційного забезпечення розгляду цивільних справ студентів у свою чергу познайомила його начальник Тетяна Котлярчук.

               

 

Потім студенти були присутніми при відкритому судовому розгляді двох кримінальних проваджень, в яких засуджені та підозрюваний перебували під вартою. Вони мали нагоду дізнатися про організацію роботи суддів під час здійснення правосуддя, отримати уявлення про виконання процесуальних дій у судовому засіданні, довідатися про механізми технічного супроводу судових процедур працівниками апарату суду тощо.

               

               

 

На згадку про гостину в ЖАС учасники заходу зробили колективне фото.

               

 

Житомирський апеляційний суд має надію, що проведенням подібних заходів уносить свою частку до формування нового підходу в правовому вихованні молоді, надання молодому поколінню неупереджених відомостей про судову систему нашої держави з метою поглиблення їхньої правової культури та розвитку правової свідомості.

 

Олена Савенко,

прес-служба Житомирського апеляційного суду