flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відомості про апарат суду

02 березня 2020, 16:01

 

 

Відповідно до статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» організаційне забезпечення роботи суду здійснює його апарат, який очолює керівник апарату.

Керівник апарату суду несе персональну відповідальність за належне організаційне забезпечення суду, суддів та судового процесу, функціонування Єдиної судової інформаційної (автоматизованої) системи, інформує збори суддів про свою діяльність.

Керівник апарату суду є керівником державної служби в суді і здійснює повноваження, що визначені в Законі України «Про державну службу» та інших законах України. 

Очільник апарату суду призначає на посаду та звільняє з посади працівників апарату суду, застосовує до них заохочення та накладає дисциплінарні стягнення.

Заступники керівника апарату здійснюють керівництво діяльністю апаратом суду в межах повноважень, визначених керівником апарату суду.

У своїй діяльності апарат суду керується Конституцією України, законами України «Про судоустрій і статус суддів», «Про державну службу», «Про запобігання корупції», Кодексом законів про працю України, іншими законодавчими та нормативно-правовими актами, Положенням про апарат суду, рішеннями зборів суддів, а також наказами і розпорядженнями голови суду,  керівника апарату суду.

Структура і штатна чисельність апарату апеляційного суду затверджується Державною судовою адміністрацією України за погодженням з головою суду в межах видатків на утримання суду.

В апараті Житомирського апеляційного суду утворено вісім відділів та два сектори, що здійснюють свої функції на підставі положень, які затверджені керівником апарату суду:

До штату апарату суду також входять помічник голови суду, помічник заступника голови суду, помічники секретарів судових палат та помічники суддів (статус і умови діяльності яких визначаються Законом України "Про судоустрій і статус суддів" та Положенням про помічника судді).